Вид на проживання в Словенії для українців

2019 | 04 | 24 686

ВНЖ в Словенії дозволяє легально тривалий час перебувати в цій європейській країні, користуватися привілеями місцевих жителів у вигляді соцпакета, безкоштовної медицини і освіти.

  Про оформлення шенгенської візи краще подбати заздалегідь і дізнатися всю необхідну інформацію на сайті посольства Республіки Словенія. А як покроково оформляти ВНЖ, ми розповімо в статті.

Хто може претендувати на посвідку на проживання в Словенії?

Підставами для його отримання можуть бути:

  • офіційна робота за трудовим договором;
  • бізнес-імміграція;
  • возз'єднання сім'ї або шлюб з громадянином Словенії;
  • навчання або науково-дослідна діяльність;
  • тривале лікування в місцевих медичних установах.


  Якщо ви відправляєтеся до Словенії з метою працевлаштування, то пошуком вакансії безпечніше і з найменшим ризиком потрібно зайнятися в Україні. Спеціально для цього існують бази перевірених роботодавців: ПОСИЛАННЯ, які пропонують іноземцям легальну роботу. До речі, з 2015 року ВНЖ і дозвіл на роботу в Словенії - єдиний документ, що значно спрощує процес його отримання. Дійсний від протягом 1 року.

Додаткові умови для бізнесменів


  Підприємцям, які планують розвивати свою діяльність в Словенії, необхідно

  Зареєструвати свою компанію, внести статутний капітал і виконати інвестиційні зобов'язання. Реєстрація фірми і оформлення ВНЖ стоять близько 3500 €. Але для цього обов'язково потрібно виконати одну з умов:

Інвестувати кошти в фонд своєї компанії - мінімум 50 000 €. Це може бути нерухомість, покупка автомобіля, обладнання або техніки.
Надати робоче місце громадянину Євросоюзу або будь-якого іншого робітника, який має індивідуальний дозвіл на працевлаштування в Словенії.
Щомісяця досягати обороту компанії від 10 000 € протягом півроку.
  Після цього можна отримувати ВНЖ на законних підставах. Процес оформлення займе місяць. Ще два тижні піде на отримання посвідчення резидента. Потім необхідно зареєструватися за адресою тимчасового проживання в країні і оформити страховку.

Перелік документів для отримання ВНЖ

  Вам потрібно буде підготувати наступні документи:

  • закордонний паспорт і його копію;
  • заповнену заяву;
  • страховий поліс;
  • довідку про несудимість;
  • фотографії 3,5 х 4,5 см;
  • документи, що підтверджують вашу фінансову забезпеченість і підстава, щоб
  • претендувати на ВНЖ.
  • продовження ВНЖ

  Вид на проживання необхідно продовжувати щорічно протягом 5 років. Якщо за цей час ви були справним платником податків і законослухняним громадянином, то маєте право претендувати на ПМП. Тоді ви отримаєте ті ж права, що і громадяни країни, крім можливості голосувати на виборах і купувати нерухомість в якості фізичної особи. Ще через 5 років можна отримати громадянство.

  Життя в Словенії приваблює наших співвітчизником, в першу чергу, сприятливим середовищем для розвитку бізнесу і гідними умовами праці. Переїхати до Європи на ВНЖ, а в перспективі на ПМП разом зі своєю сім'єю цілком реально навіть для простих робітників, оскільки заробітна плата дозволить утримувати її і оплачувати оренду житла.

Бажаєте розмістити рекламу або стати партнером?!
Тільки цього літа найвигідніші пропозиції!
promo choice