Боравак або посвідку на проживання в Сербії

2019 | 04 | 10 1154

Для тривалого проживання з цій європейській країні іноземцеві необхідний документ, що дає право на ВНЖ. Термін дії його зазвичай - до року, але з правом продовження, а в перспективі - отриманням посвідки на постійне проживання, чинного 5 років. Природно, видають його не всім бажаючим, а тільки тим, хто має для цього вагомі причини.

Володіння який нерухомістю дозволяє оформляти ВНЖ?

  Щоб іноземцю легально жити в Сербії, потрібно бути власником квартири або житлового будинку. Нерухомість для комерційних цілей, ділянку землі або дача такого права не дають. При цьому там потрібно дійсно жити, адже відповідні органи можуть це перевірити і навіть опитати ваших сусідів. Т. е. Не вийде купити дешеве житло і взяти в оренду більш комфортне для життя.

  Нерухомість є підставою для ВНЖ, але воно не присвоюється автоматично - його все одно необхідно оформляти і зібрати пакет документів:

  • Заява.
  • Автобіографію.
  • Договір про права власності на нерухомість.
  • Підтвердження фінансової спроможності (близько 2 тисяч євро на людину).
  • Медстраховку.
  • Два кольорових фото 3х4.
  • Картку реєстрації іноземця.
  • Закордонний паспорт.
  • Чек про оплату мита.


  Якщо крім житла, ви хочете ще й знайти роботу в Сербії, то даний вид ВНЖ який суперечить цьому, але вимагає додаткового оформлення дозволу на роботу.

Вид на проживання для роботи

  Працевлаштування та ведення підприємницької діяльності також є підставами, щоб отримувати ВНЖ. Не варто розраховувати, що робота буде чекати вас після переїзду. Шукайте її заздалегідь на спеціалізованих біржах ПОСИЛАННЯ, адже для ВНЖ вам потрібно буде надати робочий контракт. Довгострокову візу можна оформити в Посольстві Сербії, там же можна подивитися тарифи на послуги і знати, скільки це буде коштувати.

  Щоб відкрити в Сербії свій бізнес, потрібно спочатку зареєструвати компанію або себе як ІП, а потім оформити ВНЖ. Вам не потрібно буде надавати документ про право власності на житло, а тільки лише договір оренди. Це вимагає менших вкладень, ніж покупка нерухомості, але витрати на податки та ведення свого бізнесу варто врахувати з запасом.

ВНЖ в Сербії для навчання

  Під це підстава поширюється навчання в вузі або на мовних курсах, діяльність в науково-дослідних організаціях, студентський обмін між країнами. Навчання в школі, яка раніше дозволяла, щоб слідом за дитиною до Сербії переїжджали батьки, тепер не є причиною для ВНЖ. У дорослого громадянина має бути своє підставу для дозволу на проживання, а дитина отримує його по возз'єднанню сім'ї.

Вид на проживання за сімейними обставинами

  Його в Сербії можуть отримати близькі родичі при документальному підтвердженні спорідненості з тим, хто вже має ВНЖ або громадянство. Якщо причиною переїзду є шлюб, то до документів потрібно додатково надати свідоцтво про реєстрацію сімейного союзу.

Як оформити ВНЖ в Сербії

  Щоб знайти причину для переїзду, можна в'їхати на територію країни туристом і знайти її протягом місяця - працевлаштуватися, відкрити компанію або придбати нерухомість.

  Другий крок -собрать необхідні документи і подати їх на розгляд у відділення поліції.

  Якщо основа для ВНЖ підтверджено і необхідні документи надані в повному обсязі, то через деякий час вас запросять до відділення з паспортом, щоб вклеїти в нього боравак.

  Сербія є досить привабливою країною для переїзду, оскільки рівень життя там європейський, але ціни щодо інших держав Європи - помірні.

Бажаєте розмістити рекламу або стати партнером?!
Тільки цього літа найвигідніші пропозиції!
promo choice