Як отримати ВНЖ в Іспанії

2019 | 03 | 23 941

Якщо у вас в планах відправитися в Іспанію довше, ніж на три місяці, а в майбутньому і зовсім оселитися там назавжди, то таке право іноземцям надає дозвіл на проживання. Він може бути тимчасовим або постійним. З таким документом можна вільно перебувати не тільки безпосередньо на іспанській території, але і безперешкодно подорожувати по шенгенській зоні.

  Сценаріїв отримання ВНЖ для українців в Іспанії існує безліч.

придбання нерухомості

  Власне житло в країні, крім можливості оформлення посвідки на проживання, дає масу бонусів:

  • безвізовий в'їзд в більш, ніж 100 країн;
  • соціальну підтримку від держави, в тому числі медичне обслуговування;
  • перспективу отримання громадянства.


  Нерухомість в Іспанії дозволяє потрапити під дві категорії виду на проживання:

При придбанні житла вартістю дорожче 500 тисяч €.
Для фінансово забезпечених громадян (без надання права працевлаштування), які купують нерухомість або орендують житлову площу на термін від двох років і підтверджують свій дохід (приблизно 28 тисяч € + 7 тисяч € на кожного члена сім'ї).
  За актуальному з 2014 року в Іспанії закону 14/2013 отримати ПМП в країні дозволяє покупка житла. Під нього також потрапляють акціонери місцевих фірм, власники облігацій державної позики і власники великих депозитів в банку, а також бізнесмени, висококваліфіковані кадри і вчені.

  Вид на проживання за інвестиції не зобов'язує іноземця перебувати в Іспанії певну кількість днів у році, дає право офіційного працевлаштування, оформлення ВНЖ для членів сім'ї, безвізового пересування шенгенською зоною. Оформити його можна швидко - вся процедура займає близько двох місяців. Діє такий вид на проживання 2 роки з правом продовження.

  Оформлення ВНЖ в Іспанії для фінансово незалежних осіб займає від чотирьох до шести місяців. Видається на рік з правом продовжити на 2 роки, 5 років, а потім претендувати на громадянство. Обов'язкова умова дії даного документа: проживати на території країни мінімум 6 місяців на рік. Даний вид на проживання дає право займатися підприємництвом або інвестувати в бізнес, але забороняє працевлаштування.

Возз'єднання сім'ї або шлюб

  Оформити посвідку на проживання в Іспанії за цією схемою можуть ті, у кого батьки за походженням іспанці, близькі родичі мають громадянство або ВНЖ. Поширюється вона і на дітей, і на пенсіонерів. При цьому мінімальна сума доходу на одного члена сім'ї - близько 2500 €.

  Резидент Іспанії зі свого боку повинен надати оригінал і копію закордонного паспорта, а також документальне підтвердження спорідненості з претендентом на ВНЖ. Для отримання посвідки на проживання будуть потрібні:

  • Заява;
  • картка іноземця;
  • документально підтвердження наявності житлоплощі, що підходить для
  • проживання всієї родини;
  • виписка про доходи.


  Укладення шлюбу з громадянином Іспанії дає право отримати картку резидента і вид на проживання, а через рік оформляти громадянство.

Трудова або підприємницька діяльність

  Робочий контракт також дозволяє отримати посвідку на проживання в Іспанії. Однак отримання ВНЖ через працевлаштування ускладнюється через підвищеного рівня безробіття в країні і економічної кризи. Але якщо знайти підходящу вам вакансію і укласти договір з роботодавцем, то це спростить отримання робочої візи. Подати заявку на її оформлення можна у візовому центрі, а знайти гідну роботу на спеціалізованій біржі ПОСИЛАННЯ.

  Найпростіше отримувати посвідку на проживання фахівцям високої кваліфікації затребуваних в Іспанії професій. Якщо ви займаєтеся наукою, працюєте в IT-сфері, хімічної або машинобудівної промисловості, то вам достатньо підтвердити документально вашу кваліфікацію та вивчити іспанську мову.

  Бізнесменам, що відкриває свою справу в Іспанії, надають дозвіл на проживання на рік. Для цього необхідно підготувати наступний список документів:

  • Заява;
  • оригінал і копію закордонного паспорта;
  • документ, що підтверджує знання і досвід в певній сфері підприємництва;
  • виписку з банку про наявність коштів, щоб відкрити або купити бізнес;
  • розроблений бізнес-план.


  Після отримання підтвердження з консульства, що процес видачі ВНЖ запущений, іноземцю потрібно підготувати довідку про несудимість та стан здоров'я. Протягом трьох місяців він зобов'язаний оформити бізнес і продовжити дозвіл на підприємницьку діяльність, надавши закордонний паспорт і документальне підтвердження податкових виплат, наявність бізнесу, а також картку іноземця та виписку з муніципалітету за місцем прописки.

Інвестиції в економіку

  Вид на проживання надають іноземцям, готовим вкладати свої кошти в економіку країни. Це можуть бути інвестиції від 2 мільйонів € на ринку цінних паперів, від 1 мільйона € за участю інвестора в підприємствах Іспанії або депозит на таку ж суму в банку.

  ВНЖ видають і тим, хто інвестує в бізнес-проекти, які сприятимуть розвитку економіки того регіону, де вони реалізуються, науки або інноваційної сфери, появи нових робочих місць.

  Як і в разі придбання нерухомості, золота віза інвестора дає право перебувати в Іспанії будь-яку кількість днів за рік і оформити ВНЖ для членів своєї родини. Продовження даного виду на проживання відбувається за спрощеною процедурою через 2 роки.

Освіта в Іспанії
  Посвідка на тимчасове проживання можуть отримати студенти, які отримують освіту в навчальному закладі, сертифікованому Міносвіти Іспанії і мають право навчати іноземців. Це може бути мовна або загальноосвітня школа, а також будь-які курси з підприємництва або навіть кулінарні.

  Такий ВНЖ видають на 1 рік, і він дає право працювати не більше 20 годин на тиждень без шкоди для навчання.

Переїзд по осілості

  Претендувати на посвідку на проживання у цій підставі останнім часом іноземці з пострадянського простору можуть тільки по закінченню 10 років проживання в Іспанії. Хоча раніше осілість на увазі термін перебування в країні від трьох років.

Постійний вид на проживання

  ПМП в Іспанії є природним продовженням ВНЖ. Щоб його оформити, необхідно:

  • Жити в країні довше 10 років з будь-якої категорії виду на проживання.
  • Звернутися з проханням про надання громадянства Іспанії.
  • Здати іспит на знання іспанської мови.


  Документи будуть розглянуті судом, а претендента на громадянство можуть неодноразово викликати на співбесіди. Рішення, яке буде винесено судовими органами, надсилають поштою.

  Як бачите, розраховувати на дозвіл на проживання в Іспанії цілком реально, якщо бути послідовним і розібратися в цьому питанні. Переїзд до Європи відкриє для вас нові перспективи, фінансові можливості і дозволить значно поліпшити рівень життя. Тому, якщо ваша мета - жити в Іспанії або перевезти туди сім'ю, то вже сьогодні ви можете зробити перші кроки до неї. Як мінімум почати вивчення іспанської мови та пошук вакансій для працевлаштування.

Бажаєте розмістити рекламу або стати партнером?!
Тільки цього літа найвигідніші пропозиції!
promo choice