Вид на проживання в Хорватії для українців

2019 | 05 | 06 338
Спочатку, щоб отримати ВНЖ в цій європейській країні, не обов'язково навіть перебувати на її території. Достатньо подати заяву в Посольство Республіки Хорватія в Україні, підкріпивши його всіма необхідними документами. При наявності вагомих причин на отримання виду на проживання, матеріального забезпечення та житла в Хорватії, ймовірність відмови дуже мала. Видають його на 1 рік з можливістю продовження.
 
ВНЖ можуть отримати бізнесмени і прості робітники, вчені і студенти. Детальніше читайте в нашій статті.
 

Як можна отримати посвідку на проживання в Хорватії?

Підставами для ВНЖ можуть служити:
 
  • возз'єднання сім'ї або заміжжя з хорватом;
  • працевлаштування;
  • бізнес;
  • навчання;
  • науково-дослідна діяльність.
Деякі помиляються, вважаючи, що нерухомість в Хорватії - гарантія отримання посвідки на проживання. Насправді, її покупка лише підкріплює основний привід для переїзду, підтверджуючи наявність житла на території республіки. Але без іншої вагомої причини, щоб переїжджати в Хорватію, до отримання виду на проживання вас не наблизить.
 

Сімейні обставини

Возз'єднання сім'ї або шлюб з громадянином Хорватії, володарем ПМП або ВНЖ для дослідницької діяльності дають право на оформлення посвідки на проживання. Що стосується інших підстав ВНЖ у особи, з яким ви уклали шлюб або перебуваєте в родинних стосунках, то для них діє невелике обмеження - термін не менше двох років і продовження на третій рік. Поширюється це на подружжя, неповнолітніх дітей, батьків, сестер і братів.

Робота і бізнес

Працевлаштування в Хорватії - процес досить непростий, оскільки кількість іноземців на підприємствах регулюється квотою. Оскільки отримати ВНЖ можна тільки на підставі трудового договору, то про пошук вакансії краще подбати заздалегідь. На спеціалізованих біржах з працевлаштування в Європі, таких як ЗАСЛАННЯ, можна знайти роботу без ризику. Це єдиний варіант гарантовано отримати посвідку на проживання у цій підставі.
 
Підприємці можуть отримати ВНЖ при наявності бізнес-ліцензії. Для цього потрібно мати в активі не менш 51% акцій місцевої компанії і працевлаштувати не менш трьох громадян Хорватії.
 
В обох випадках ВНЖ видається не довше ніж на рік. У випадку з бізнесменами цей нюанс демонструє певну ступінь недовіри до тих, хто планує розвивати економіку країни. Але зате щоб виконувати всі закони ведення підприємницької діяльності в Хорватії, можна розраховувати на продовження посвідки на проживання ще на 5 років. Цей плюс переважує мінуси і вселяє впевненість тим, хто дійсно хоче вести чесний бізнес в Європі.

ПМП і громадянство

Після 5 років тимчасову посвідку на проживання можна змінити на постійний. При наявності закордонного паспорта, страховки і стабільного джерела доходів іноземець може звернутися у відділення поліції за місцем проживання і оформити ПМЖ. Крім того, необхідно підтвердити знання хорватської мови на базовому рівні. Без цього не отримати і громадянство Хорватії. Посвідка на постійне проживання через 5 років дає право претендувати на статус повноправного громадянина республіки. Правда, для цього від українського громадянства доведеться відмовитися.
 
ВНЖ в ЄС - це реальний шлях до кращого рівня життя, прокласти який ви можете самостійно. Вибирайте той варіант, який підходить для ваших цілей, оформляйте документи і вперед - підкорювати Європу!
 
Бажаєте розмістити рекламу або стати партнером?!
Тільки цього літа найвигідніші пропозиції!
promo choice