Формальності і правила в'їзду до Чехії для українців

2019 | 01 | 04 743

Безвізовий режим до Європи для українців значно спростили правила в'їзду до Чехії. Якщо раніше процес підготовки візи займав від двох тижнів і до двох місяців, не даючи ніяких гарантій, що вас не розгорнуть на кордоні і не відмовлять у в'їзді, то сьогодні потрапити в країни Європи стало доступним без тривалих процесів підготовки і очікування візи.

  Будь-який українець, маючи шенгенську візу або біометричний паспорт, можуть без проблем купувати квитки і в'їжджати в Чехію. Однак вільно здійснювати трудову діяльність в країні, не маючи дозвіл на роботу (робочу візу) заборонено і карається депортацією, погіршенням міграційної історії та перспективами отримувати відмови на в'їзд в інші країни Європи.

Документи для в'їзду до Чехії

  В умовах безвіза досить біометричного закордонного паспорта, щоб виїхати на територію Чехії і більшості Європейських країн. Однак, вам можуть відмовити на кордоні в проїзді, з наступних причин:

Відсутність медичної страховки на період перебування в країні. Ви можете оформити туристичну, терміном від 7 днів і більше. Коштувати така страховка буде від 20 євро. Для працевлаштувалися офіційно українців в Чехії страховку оформляє роботодавець.
Недостатня фінансова забезпеченість на весь період перебування в країні. У вас можуть уточнити, якою сумою в своєму розпорядженні на поїздку, а також можуть попросити підтвердження названої суми. Тому чи заздалегідь візьміть виписку з банку про стан рахунку, або отримаєте квитанцію з банкомату з картки, якою володієте. Можна продемонструвати готівку, якщо вона при вас.
Зворотні білети. Будь це літак, автобус або поїзд - вам необхідно вказати поворотну дату в Україну, а також, при необхідності, показати квитки прикордонному / митному співробітнику.
Бронь готелю / оренда житлового приміщення. Часто запитують і не часто вимагають підтвердження. Однак будьте готові відповісти на питання, де будете проживати на час візиту до Чехії, продемонструвати чехи / документи, що підтверджують вашу бронь.
Недавня судимість. Знаходження під слідством.
Ваші дані знаходяться в «чорному списку мігрантів». Якщо ви раніше були депортовані з іншої країни з якої-небудь статті або є небажаним громадянином для в'їзду до Чехії, вас не пропустять на кордоні.
  Для тих українців, хто в'їжджає в країну для роботи, потрібна наявність робочої візи. Здійснення трудової діяльності без попереднього оформлення дозволу на роботу вважається протизаконним, карається депортацією і тимчасовою забороною на повторний візит в країну.

  Тому важливе правило, при бажанні жити і працювати в Чехії - робити все офіційно і легально. Так ви виключіть можливості шахрайської діяльності з боку роботодавців і будете максимально захищені законодавством Чехії.

  Підіб'ємо підсумки - при в'їзді в Чехію потрібні документи, довідки та виписки повинні бути при вас:

Біометричний закордонний паспорт (або звичайний закордонний + віза).
Зворотний квиток (якщо не передбачено дозвіл на перебування в країні більш ніж на 90 днів).
Бронь готелю або оренда житлової площі на період перебування.
Квитанція з банку або інше підтвердження платоспроможності.
Дозвіл на роботу (для тих, хто їде працевлаштуватися).
  З формальностей на кордоні вам можуть задати (а можуть не поставити) питання загального і цільового характеру, як:

  • Мета візиту.
  • До кого їдете.
  • Маршрут поїздки по країні.
  • Чи є тут друзі / родичі.
  • Місце роботи.

  І інші питання, щоб оцінити вашу адекватність, стан (нервозність або спокій), настрій. Тому відповідайте чесно, якщо вас підловили на брехні - відмовлять у в'їзді. Відповідайте чітко і по суті, краще не жартуєте, так як не у всіх співробітників митниці / прикордонників є почуття гумору. А почуття недовіри до вас спочатку вже присутня.

  В іншому: хорошого шляху, вдалої поїздки! Чехія - чудова країна з багатою культурою і гідними робочими можливостями!

Бажаєте розмістити рекламу або стати партнером?!
Тільки цього літа найвигідніші пропозиції!
promo choice