Як отримати ВНЖ в Греції?

2019 | 03 | 11 431

Вид на проживання в Греції - не просто перший крок до імміграції в Європу, а обов'язкова умова, якщо ви плануєте проживати на території держави довше трьох місяців. Маючи підстави на отримання ВНЖ, вам залишиться тільки підготувати необхідні документи і чекати позитивного вирішення цього питання.

Категорії ВНЖ в Греції

  Варто відзначити, що претендувати на її отримання мають право іноземні громадяни з діючою візою категорії D. Як її оформляти, ви можете дізнатися на сайті візових центрів Грецької Республіки в Україні. Розділяють вид на проживання в Греції на 4 категорії:

Категорія А дає право легального працевлаштування на території країни. Тому вибираючи даний тип посвідки на проживання, займіться пошуком вакансій заздалегідь. Спеціалізовані ресурси, такі як ЗАСЛАННЯ, дозволять вам знайти легальну роботу в Європі. ВНЖ категорії А видають також вченим і спортсменам.
Підприємцям видають дозвіл на проживання категорії Б. З ним можна безперешкодно вести бізнес і займатися інвестуванням.
Документ категорії В підходить тим, хто потрапляє під статус фінансово забезпечених іноземців. Наприклад, якщо у вас є нерухомість в Греції або в планах її покупка.
ВНЖ категорії Г отримують громадяни інших країн, яких за політичними, соціальними або релігійних причин гнобили на батьківщині.
  Вибирайте те, що підходить для вашого випадку і перегукується з законною підставою для отримання ВНЖ в Греції.

Хто може претендувати на ВНЖ?

  Причин для іноземців стати володарями даного документа існує досить:

  • возз'єднання сім'ї;
  • робота в місцевій компанії;
  • навчання в Греції;
  • підприємницька діяльність на території держави;
  • інвестиції в державну економіку, зокрема купівля нерухомості;
  • матеріальна незалежність;
  • проживання в Греції протягом мінімум 5 років і ведення на її території професійної діяльності;
  • наявність статусу біженця.


  Возз'єднатися з громадянином Греції можуть будь-які близькі родичі. Для іноземців з ВНЖ для цього необхідно буде трохи більше часу. Наприклад, наймані співробітники зобов'язані попередньо довести свою матеріальну забезпеченість і прожити в країні мінімум два роки.

  Близько 20% працівників в Греції - мігранти. Знайти вакансію за своєю спеціальністю або навіть без кваліфікації цілком реально. Працевлаштованим громадянам надають ВНЖ на один рік з можливістю подальшого продовження. Через 2 роки робітник може перевезти до себе близьких родичів.

  Студентам вищих навчальних закладів Греції видають ВНЖ на весь термін навчання.

  Ведення підприємницької діяльності з наданням робочих місць і стимулюванням місцевої економіки також є підставою для отримання ВНЖ. Правда, вимагає на початковому етапі значних інвестицій в розвиток своєї справи. Якщо сума інвестицій в грецьку економіку досягає 300 тисяч євро і більше, і ваше підприємство надає не менше 10 робочих місць, третина з яких займають місцеві жителі, то ВНЖ отримує не тільки іноземець, але і його родичі.

  Вкладення в грецьку нерухомість є найшвидшим шляхом отримання ВНЖ. Такий статус на 5 років видають покупцям житла вартістю від 250 тисяч €. Якщо по закінченню цього терміну право власності зберігається, то відбувається продовження посвідки на проживання ще на 5 років. Поширюється дана підстава і на оренду житлової нерухомості, якщо вона оформляється на термін від 10 років на таку ж суму.

  Для тих, хто не претендує на працевлаштування в грецьких компаніях і має достатній рівень доходу - не менш 2 тисяч € на місяць, відкрита можливість оформити ВНЖ на рік з можливістю подальшого продовження. Другий варіант - підтвердити свою фінансову забезпеченість випискою з банківського рахунку, де є не менш 24 тисяч євро.

Які документи потрібні для оформлення?

  Щоб бюрократичний процес не затягнувся на довгі місяці, подбати про всі необхідні документа краще заздалегідь. Для отримання посвідки на проживання в Греції вам буде потрібно:

  • Заявка.
  • Дійсний закордонний паспорт та його копія.
  • 3 фотографії.
  • Довідка, видана грецьким медучреждением про ваше здоров'я.
  • Медстраховка.
  • Підтвердження фінансової забезпеченості - не менш 24 тисяч євро на рік.
  • Право власності на нерухомість в Греції або підтвердження наявності орендованого житла.
  • Документальне підтвердження підстави для отримання ВНЖ: контракт з грецької фірмою, довідка про зарахування до вищого навчального закладу і т.д.
  • Чек про оплату реєстраційного внеску в розмірі 150 євро.
  • Залежно від причини перебування в країні, перелік документів може незначно варіюватися, але основний список саме такий.

Покрокова інструкція для іноземця

  Претендентам на ВНЖ в Греції потрібно дотримуватися певного плану дій, щоб отримати його в найкоротші терміни. Основні кроки, які вам належить зробити:

Оформити візу категорії D в грецькому консульстві у себе на батьківщині.
В'їхати в Грецію і звернутися в міграційну службу за місцем проживання, куди потрібно надати вищезазначені документи.
Очікувати рішення по вашому питанню в країні або повернутися в Україну.
У разі позитивного результату отримати посвідчення про ВНЖ.
  Надалі можна претендувати на статус ПМЖ або зовсім громадянство Греції. Але на це потрібно від 2 до 7 років.

Бонуси для власників ВНЖ в Греції

  Вид на проживання відкриває перед іноземцями безліч можливостей. Серед них і вільне переміщення між країнами ЄС, і спрощена процедура отримання віз, і безкоштовний доступ до медичних послугами. Громадяни з ВНЖ можуть оформити грецьку страховку, брати кредити на вигідних умовах, працювати, вчитися і вести бізнес в Європі. А це абсолютно новий рівень життя. Ще одна перспектива вид на проживання - право стати податковим резидентом, щоб в майбутньому претендувати на соціальні виплати та пенсію в Греції.

Бажаєте розмістити рекламу або стати партнером?!
Тільки цього літа найвигідніші пропозиції!
promo choice